Pečen krompir z rdečo čebulo in papriko
Sestavine
- 900 g majhnega mladega krompirja
- 6 žlic oljčnega olja
- 200 g rdeče čebule
- 2 veliki podolgovati rdeči papriki
- 2 stroka česna
- sol, črni poper
- 1 žlička kumine v zrnju
- 1 žlica gorčičnih semen
- 1 žlička črne kumine v zrnju
- 200 g bivolje mocarele
- Piment d'Espelette
- sveža bazilika

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Zeleni silvanec 2017, Frelih
Olupljeno čebulo narežemo na 1 cm široke trakove. Papriko po dolgem prerežemo na polovico, odstranimo semenje in jo narežemo na 5 mm široke trakove. Olupljeni česen drobno sesekljamo. Kumino zdrobimo v možnarju. Krompir dobro umijemo in osušimo s kuhinjskim papirjem.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. V veliki litoželezni posodi segrejemo 4 žlice olja, dodamo krompir in ga pražimo na srednji temperaturi nekaj minut. Dodamo narezano čebulo, papriko in česen ter pražimo 2 minuti. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Zelenjavo potresemo s kumino, gorčičinimi semeni in črno kumino, pokrijemo in postavimo na drugo rešetko v pečico za 30 do 35 minut. Pred serviranjem zelenjavo potresemo z natrgano mocarelo, listi bazilike in pimentom (mleti francoski čili) ter pokapljamo s preostalim oljem.