Pečen potlačen krompir, dimljena skuša
Sestavine
- 600 g krompirja
- sol
- 4 žlice oljčnega olja
- 150 g dimljene skuše
- 100 g kisle smetane
- 1 strok česna
- 3 g bazilike
- 3 g peteršilja
- 3 g mete
- kajenski poper
- mleti koriander
- črni poper
- čilijevi kosmiči

Krompir dobro umijemo in kuhamo v slani vodi 20 do 25 minut. Pečico segrejemo na 200 stopinj z vklopljeno funkcijo ventilatorja.
Kuhani krompir osušimo, položimo med dva lista papirja za peko in vsakega z loncem pritisnemo, da ga sploščimo. Sploščene krompirje premažemo z oljem, začinimo s soljo, sveže mletim poprom, koriandrom in čilijevimi kosmiči ter postavimo v sredino pečice za 25 do 30 minut, da se rahlo zapečejo.
Kislo smetano, sesekljana zelišča in stisnjeni olupljeni česen zmešamo ter rahlo solimo. Dimljeni skuši odstranimo kožo in morebitne kosti ter jo natrgamo na manjše kose.
Na pečene krompirje naložimo kose skuše in nekaj zeliščne smetane ter po želji potresemo s cvetovi boreča in lističi mete in serviramo s preostalo zeliščno smetano.