Pečen riž s šparglji in ostrigarji
Sestavine
- 150 g zelenih špargljev
- 2 majhna korenja
- 200 g basmati riža
- 350 ml zelenjavne juhe
- 2 žlici rdeče tajske curry paste
- 30 g masla
- 1 žlica sezamovega olja
- 3 jajca
- 4 kraljevi ostrigarji (ali 10 majhnih šitake gob)
- sveži koriander
- sol, poper

V loncu zmešamo zelenjavno juho, curry pasto in riž. Zavremo, pokrijemo in kuhamo na majhni temperaturi 10 minut oz. da se pokuha vsa voda.
Šparglje narežemo na 1 cm dolge kose, blanširamo v slani vodi 1 minuto, stresemo na cedilo in prelijemo z mrzlo vodo. Korenje olupimo in grobo naribamo. V ponvi segrejemo 10 g masla, dodamo na manjše kose narezane gobe in jih pražimo na močni temperaturi 2 minuti oz. do svetlo rjave barve. Pečene gobe solimo in popramo.
V veliki ponvi segrejemo preostalo maslo in sezamovo olje, dodamo riž in naribano korenje ter pražimo nekaj minut. Vmešamo pečene gobe in blanširane šparglje ter prelijemo z razžvrkljanimi jajci. Med previdnim mešanjem pražimo riž še nekaj minut in ga pred serviranjem potresemo z koriandrovimi lističi.