Pečen riž s kozicami in edamame
Sestavine
- 400 ml zelenjavne jušne osnove
- 200 g basmati riža
- 2 žlici tajske rdeče curry paste
- 200 g edamame strokov (ali 100 g oluščenega)
- 140 g korenja
- 25 g masla
- 2 jajci
- 150 g olupljenih in kuhanih kozic
- pest koriandrovih lističev
- sol
Postopek
1
V loncu zmešamo zelenjavno juho in curry pasto. Riž na cedilu oplaknemo z mrzlo vodo, ga stresemo v juho, zavremo in kuhamo pokrito na majhni vročini 10 minut oz. tako dolgo, da vsa tekočina povre.
2
Edamame stroke blanširamo v osoljeni vodi 5 do 7 minut, jih prelijemo z mrzlo vodo in iz strokov izluščimo zrna. Korenje olupimo in grobo naribamo. Jajci razžvrkljamo v skodelici.
3
V ponvi segrejemo maslo, dodamo kuhani riž, edamame in korenje ter pražimo na srednji vročini 3 minute. Prelijemo z jajci in med stalnim mešanjem pražimo 2 minuti. V pečen riž zamešamo kozice, segrejemo in pred serviranjem potresemo s koriandrom.
Oceni