Pečen sladki krompir z začimbami
Sestavine
- 1 kg sladkega krompirja
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlički kumina (orientalska kumina)
- 2 žlički sladke paprike v prahu
- 1 žlička kajenskega popra
- 1 žlica timijanovih lističev

Uvod
Zimska priloga, na primer vitlofu z gorgonzolo in pekani, ali pa samostojna jed, ko je zraven dovolj le velika skleda solate.
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Postopek
1
Pečico segrejemo na 200 stopinj (z ventilatorjem). Pekač obložimo s papirjem za peko. Krompir olupimo in narežemo na krhlje. V skledi ga zmešamo z vsemi začimbami in oljem ter solimo.
2
Krompirjeve krhlje porazdelimo na pekač tako, da se ne prekrivajo, in jih pečemo v sredini pečice 25 do 30 minut. Vmes jih dvakrat obrnemo. Postrežemo vroče.
Oceni