Sestavine

  • 1 kg sladkega krompirja
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 žlički kumina (orientalska kumina)
  • 2 žlički sladke paprike v prahu
  • 1 žlička kajenskega popra
  • 1 žlica timijanovih lističev

Uvod

Zimska priloga, na primer vitlofu z gorgonzolo in pekani, ali pa samostojna jed, ko je zraven dovolj le velika skleda solate.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 200 stopinj (z ventilatorjem). Pekač obložimo s papirjem za peko. Krompir olupimo in narežemo na krhlje. V skledi ga zmešamo z vsemi začimbami in oljem ter solimo.

2

Krompirjeve krhlje porazdelimo na pekač tako, da se ne prekrivajo, in jih pečemo v sredini pečice 25 do 30 minut. Vmes jih dvakrat obrnemo. Postrežemo vroče.

Oceni