Sestavine

  • 8 jabolk (topaz, boskop)
  • 1/2 žličke mletega cimeta
  • 5 beljakov
  • 40 g sladkorja
  • 1 kozarec karamelnega namaza Dulche de Leche (250 g)

Uvod

Dulce de leche (mlečno sladko), mlečna karamelna omaka, je v kozarcu, jabolka so v shrambi, od rumenega biskvita ali od prav tako lepo rumenih domačih rezancev pa so ostali beljaki. Kaj še čakate?! Pečena jabolka z dulce de leche so tako hitro in preprosto pečena, da se morate hitro izkazati z odčepom tiste stekleničke ledenega vina, ki jo že tako dolgo skrivate v shrambi.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 6 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Jabolka olupimo, razrežemo na četrtine in izrežemo peške. V lonec stresemo razrezana jabolka, potresemo s cimetom, dolijemo 25 ml vode, zavremo in jih dušimo na majhni vročini 10 minut. Pazimo, da jabolka ostanejo cela in ne razpadejo.

2

Pečico segrejemo na 160 stopinj. Beljake in polovico sladkorja penasto stepemo, dodamo preostali sladkor in stepamo do kremastega snega.

3

V ognjevarni model porazdelimo jabolčni kompot in ga premažemo najprej s karamelno kremo ter nato z beljakovim snegom. Model postavimo v sredino pečice za toliko časa, da meringa rahlo porjavi in takoj serviramo.

Oceni