Pečena jabolka z dulce de leche
Sestavine
- 8 jabolk (topaz, boskop)
- 1/2 žličke mletega cimeta
- 5 beljakov
- 40 g sladkorja
- 1 kozarec karamelnega namaza Dulche de Leche (250 g)

Uvod
Dulce de leche (mlečno sladko), mlečna karamelna omaka, je v kozarcu, jabolka so v shrambi, od rumenega biskvita ali od prav tako lepo rumenih domačih rezancev pa so ostali beljaki. Kaj še čakate?! Pečena jabolka z dulce de leche so tako hitro in preprosto pečena, da se morate hitro izkazati z odčepom tiste stekleničke ledenega vina, ki jo že tako dolgo skrivate v shrambi.
- Kategorija: Zima
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Jabolka olupimo, razrežemo na četrtine in izrežemo peške. V lonec stresemo razrezana jabolka, potresemo s cimetom, dolijemo 25 ml vode, zavremo in jih dušimo na majhni vročini 10 minut. Pazimo, da jabolka ostanejo cela in ne razpadejo.
Pečico segrejemo na 160 stopinj. Beljake in polovico sladkorja penasto stepemo, dodamo preostali sladkor in stepamo do kremastega snega.
V ognjevarni model porazdelimo jabolčni kompot in ga premažemo najprej s karamelno kremo ter nato z beljakovim snegom. Model postavimo v sredino pečice za toliko časa, da meringa rahlo porjavi in takoj serviramo.