Sestavine

  • 4 sveži koruzni storži z listi
  • 2 žlici oljčnega olja
  • TARTUFOVA KREMA
  • 1 majhna bio limona
  • 150 g kremnega sira
  • 100 g kisle smetane
  • 2 žlici tartufovega olja
  • 1 črni tartuf (20 g)
  • PANKO Z JAJCEM
  • 2 jajci
  • 2 žlici masla
  • 6 žlic panko drobtin
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • sol poper
  • 1 žlička naribane limonove lupine

Uvod

Brez pečene koruze ni poletnega piknika! Seveda, če je zraven dovolj mesa … Koruza, mlečna in sladka, je sicer slastna, toda na pikniku je vedno le spremljava. Vsaj tako dolgo dokler čeznjo ne nalistamo - tartufov!

Sprejemljiva cena poletnih črnih tartufov izziva. Škoda jih je le za pečena jajca, zato smo jih skuhali, zmešali z mazljivim sirom, panko drobtinami in tartufi, s tem bogatim nadevom pa nato premazali pečeno koruzo. Za meso - piščančje ražnjiče - potem sploh ni bilo časa....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Za tartufovo kremo naribamo 1 žlico limonove lupine in stisnemo 1 žlico soka. V skodeli gladko zmešamo kremni sir, smetano, tartufovo olje, limonov sok in lupino ter začinimo s soljo in poprom. 5 g tartufa fino naribamo in ga zamešamo v sirovo kremo. Postavimo jo v hladilnik.

2

Jajci položimo v mrzlo vodo, zavremo in kuhamo 10 minut. Oplaknemo z mrzlo vodo in olupimo. V majhni ponvi segrejemo maslo in panko drobtine pražimo na srednji vročini 3 do 4 minute oz. do zlato rjave barve. Pražene drobtine stresemo na kuhinjski papir in jih ohladimo.

3

Koruzne storže skupaj z listi kuhamo na srednji vročini 25 do 35 minut. Kuhane prelijemo z mrzlo vodo in ohladimo. Liste zavihamo navzgor jih zvežemo s kuhinjsko vrvico in jih na vrhu odrežemo. S koruze odstranimo tanke laske in storže premažemo z oljem. Pečemo jih na vročem žaru na direktni vročini 8 minut.

4

S tartufovim kremnim sirom napolnimo dresirno vrečko in spodaj odrežemo konico v širini 5 mm. Jajci sesekljamo in zmešamo s panko drobtinami, peteršiljem in limonovo lupino.

5

Pečene koruze naložimo na servirni pladenj in rahlo posolimo. Po vrhu nabrizgamo tartufovo kremo, potresemo z jajčnimi panko drobtinami in nazadnje potresemo z nahobljanim preostalim tartufom.

Oceni