Pečena koruza, panko, jajce in tartufi
Sestavine
- 4 sveži koruzni storži z listi
- 2 žlici oljčnega olja
- TARTUFOVA KREMA
- 1 majhna bio limona
- 150 g kremnega sira
- 100 g kisle smetane
- 2 žlici tartufovega olja
- 1 črni tartuf (20 g)
- PANKO Z JAJCEM
- 2 jajci
- 2 žlici masla
- 6 žlic panko drobtin
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol poper
- 1 žlička naribane limonove lupine

Za tartufovo kremo naribamo 1 žlico limonove lupine in stisnemo 1 žlico soka. V skodeli gladko zmešamo kremni sir, smetano, tartufovo olje, limonov sok in lupino ter začinimo s soljo in poprom. 5 g tartufa fino naribamo in ga zamešamo v sirovo kremo. Postavimo jo v hladilnik.
Jajci položimo v mrzlo vodo, zavremo in kuhamo 10 minut. Oplaknemo z mrzlo vodo in olupimo. V majhni ponvi segrejemo maslo in panko drobtine pražimo na srednji vročini 3 do 4 minute oz. do zlato rjave barve. Pražene drobtine stresemo na kuhinjski papir in jih ohladimo.
Koruzne storže skupaj z listi kuhamo na srednji vročini 25 do 35 minut. Kuhane prelijemo z mrzlo vodo in ohladimo. Liste zavihamo navzgor jih zvežemo s kuhinjsko vrvico in jih na vrhu odrežemo. S koruze odstranimo tanke laske in storže premažemo z oljem. Pečemo jih na vročem žaru na direktni vročini 8 minut.
S tartufovim kremnim sirom napolnimo dresirno vrečko in spodaj odrežemo konico v širini 5 mm. Jajci sesekljamo in zmešamo s panko drobtinami, peteršiljem in limonovo lupino.
Pečene koruze naložimo na servirni pladenj in rahlo posolimo. Po vrhu nabrizgamo tartufovo kremo, potresemo z jajčnimi panko drobtinami in nazadnje potresemo z nahobljanim preostalim tartufom.