Pečena paprika, paradižnik, feta
Sestavine
- 8 zelenih ali rdečih podolgovatih paprik
- različni majhni paradižniki (oranžni, rumeni, rdeči)
- 100 ml oljčnega olja
- sol, sveže mleti črni poper
- 2 pesti bazilikinih listov
- 150 g ovčje fete
Postopek
1
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Paprike po dolgem prerežemo na polovico, odstranimo semenje in jih naložimo s prerezano stranjo navzgor v namaščeni model za narastke.
2
Večje paradižničke prerežmo na polovico, manjše pustimo cele. Naložimo jih v prerezane paprike, solimo in popramo ter pokapljamo z oljčnim oljem. Tako pripravljene paprike postavimo v pečico za 45 minut.
3
Medtem zmiksamo 50 ml oljčnega olja in liste bazilike v gladki preliv. Ovčjo feto razdelimo na manjše kose. V pečene paprike naložimo feto, pokapljamo z bailikinim oljem in ponudimo s hrustljavo bageto.
Oceni