Pečena rikota in solkanski radič
Sestavine
- 500 g rikote
- 2 jajci
- 20 g sušenih paradižnikov
- 4 vejice bazilike
- 20 g naribanega parmezana
- 100 g zmrznjenega graha
- 1/2 žličke nastrgane lupine bio limone
- sol, kajenski poper
- maslo
- 300 g solkanskega radiča (goriška roža)
- 2 trdo kuhani jajci
- 8 rezin pancete
- oljčno olje
- vinski kis

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 435 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Postopek
1
Pečico segrejemo na 190 stopinj. Paradižnik narežemo na majhne kocke, baziliko narežemo na trakove. Jajci ločimo in rumenjaka zmešamo z rikoto. Vmešamo še parmezan, paradižnike, grah in limonino lupino. Krepko začinimo s soljo in kajenskim poprom.
2
Štiri ognjavarne modele (a 200 ml) namastimo z maslom in napolnimo z rikoto. Postavimo jih na drugo rešetko od spodaj in pečemo 25 do 30 minut.
3
Panceto narežemo na kocke in jo hrustljavo opražimo v ponvi ter odcedimo na kuhinjskem papirju. Iz solkanskega radiča pripravimo solato in jo pred serviranjem potresemo z naribanim trdo kuhanim jajcem in hrustljavo panceto. Pečeno rikoto postrežemo v modelu skupaj z radičem v solati.
Oceni