Sestavine

  • 1 majhna buča maslenka (1 kg)
  • 2 konzervi čičerike (600 g)
  • 2 žlički garam masale (začimbna mešanica)
  • 1 žlička soli
  • 7 vejic timijana
  • čilijevi kosmiči
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 2 majhni rdeči čebuli
  • 1 žlica riževega kisa
  • 2 žlici sesekljanega kopra
  • 2 žlici medu
  • 1/2 žličke kajenskega popra
  • kisla smetana

Uvod

Kuhanje je (lahko) zabavno. Samo narežeš, potem pa mešaš in vmes še spečeš. In kako zabavno je šele, ko to sladko bučo, ki malo peče, malo hrusta, se malo topi in malo lepi, ješ! Recept smo našli v knjižnici receptov New York Timesa in ga malo spremenili, malo poslikali in malo posneli.

  • Kategorija: Jesen
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 220 stopinj. Čičeriko stresemo na cedilo, oplaknemo z mrzlo vodo in jo stresemo na čisto kuhinjsko krpo, da se osuši. Bučo olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na 3 cm velike kocke.

2

Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj stresemo narezano bučo, jo potresemo z žličko garam masale, 1/2 žličke soli, čilijevimi kosmiči, timijanom in 3 žlicami olja. Vse skupaj dobro premešamo, enakomerno poravnamo in pečemo v sredini pečice 20 minut.

3

Olupljeno čebulo narežemo na tanke rezine. V skledi zmešamo čičeriko, čebulo, 1/2 žličke soli, preostalo garam masalo in 2 žlici olja. Po 20 minutah pečenja stresemo čičeriko s čebulo na pekač, premešamo s pečeno bučo in postavimo v pečico še za 30 minut.

4

Med rahlo segrejemo in vanj zamešamo kajenski poper. Pekač vzamemo iz pečice in pečeno zelenjavo pokapljamo s kisom, potresemo s koprom in previdno premešamo. Na koncu dodamo še med in premešamo. V vroče krožnike naložimo pečeno zelenjavo, dodamo kislo smetano in takoj postrežemo.

Oceni