Pečene fige in camembert
Sestavine
- 1 camembert sir (250 g)
- 3 velike zrele fige
- 1 majhna rdeča čebula
- 2 žlici olivnega ali repičnega olja
- 5 žlic marsale ali rdečega porta
- mleti piment
- črni poper
- 1 žlička akacijevega medu
- 2 žlici pinjol
- 4 vejice timijana
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 486 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
- Priporočeno vino: Skywalker 2015, magnum, Vino Kupljen
Postopek
1
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Camembert položimo na peki papir na pekač in ga segrevamo v ogreti pečici 8 do 10 minut.
2
Fige narežemo na četrtine. Olupljeno čebulo narežemo na zelo tanke kolobarje. V ponvi segrejemo ollje in čebulo stekleno opražimo na majhni temperaturi. Dodamo narezane fige in dve vejici timijana ter pražimo 1 minuto.
3
Dolijemo marsalo ali porto, segrejemo ter začinimo s poprom in pimentom po okusu. Na koncu vmešamo še med. Na servirni pladenj naložimo topli camembert in pečene fige, potresemo s pinjolami in okrasimo s preostalim timijanom.
Oceni