Sestavine

  • 8 srednje velikih svežih fig
  • 8 žličk medu
  • 8 žlličk masla
  • 4 žlice olupljenih pistacij
  • cimet

Uvod

Če jih naberemo na vrtu, potem je tam zagotovo tudi žar. Takrat je najlepše, ker jih utrgamo in čez nekaj minut se že sladkamo. A ne obupajte, če jih morate nabrati v trgovini, saj bodo iz pečice ravno tako teknile. Pomembno je, da so zrele in sveže, posladek iz njih pa tako hitro gotov....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Pistacije grobo sesekljamo. Svežim figam odrežemo peclje, da jih poravnamo. Nato jih križasto globoko zarežemo in razpremo, da dobimo obliko cveta. Vsako figo napolnimo z žličko masla, pokapljamo z žličko medu ter potresemo s pistacijami in mletim cimetom.

2

Žar segrejemo na 200 stopinj. Fige naložimo v manjšo ognjevarno ponev in jo položimo na vroči žar. Pečemo pokrito 10 do 15 minut, da se fige zmehčajo.
Fige lahko pečemo tudi v pečici na 200 stopinjah 15 minut. Pečene fige postrežemo z grškim jogurtom.

Oceni