Sestavine

  • 40 g masla
  • 40 g amaretti piškotov
  • 2 jajci
  • 400 ml sladke smetane
  • 60 g sladkorja
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 60 g moke
  • 2 zreli hruški (ca. 320 g)
  • 100 g bele kuverture
  • 40 ml brandyja ali vinjaka
  • sladkor v prahu

Uvod

Ne vedno, a vedno bolj pogosto, kajne, se po dobrem kosilu popoldan prileže še nekaj sladkega … Nato se začne mrzlično iskanje, ki se konča ali s šelestenjem staniola ali z lizanjem sladoleda. Zakaj pa ne bi raje nekaj spekli? Saj ni res, da to predolgo traja in da je preveč delovno zahtevno. Bi se lotili, če vam obljubimo, da zagotovo uspe in da je gotovo v največ pol ure? Če naredite več, pa bo hladno še jutri, ko boste spet iskali skrite sladke zaloge....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 740 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Modele za peko (premer 12 cm) dobro namastimo. Amaretti piškote zdrobimo. V majhni kozici raztopimo maslo. Hruški olupimo, prerežemo na polovico, izrežemo peške in vsako polovico narežemo na 4 krhlje.

2

160 ml smetane in jajci gladko razžvrkljamo in z metlico vmešamo sladkor, kakav v prahu in moko. Dolijemo še raztopljeno maslo in zmešamo v gladko testo. Vlijemo ga v namaščene modele, vanj naložimo hruškove krhlje in potresemo s piškoti. Postavimo v pečico na drugo rešetko od spodaj za 13 do 15 minut.

3

V kozici zavremo preostalo smetano in kuhamo 3 minute. Kuverturo drobno narežemo in stresemo v vročo smetano ter jo na majhni temperaturi raztopimo. Vmešamo še vinjak in malce ohladimo.

4

Pečene hruške pustimo malce ohladiti, nato jih postresemo s sladkorjem v prahu in zraven ponudimo belo čokoladno omako.

Oceni
1234