Pečene hruške z belo čokoladno omako
Sestavine
- 40 g masla
- 40 g amaretti piškotov
- 2 jajci
- 400 ml sladke smetane
- 60 g sladkorja
- 2 žlici kakava v prahu
- 60 g moke
- 2 zreli hruški (ca. 320 g)
- 100 g bele kuverture
- 40 ml brandyja ali vinjaka
- sladkor v prahu

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 740 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Modele za peko (premer 12 cm) dobro namastimo. Amaretti piškote zdrobimo. V majhni kozici raztopimo maslo. Hruški olupimo, prerežemo na polovico, izrežemo peške in vsako polovico narežemo na 4 krhlje.
160 ml smetane in jajci gladko razžvrkljamo in z metlico vmešamo sladkor, kakav v prahu in moko. Dolijemo še raztopljeno maslo in zmešamo v gladko testo. Vlijemo ga v namaščene modele, vanj naložimo hruškove krhlje in potresemo s piškoti. Postavimo v pečico na drugo rešetko od spodaj za 13 do 15 minut.
V kozici zavremo preostalo smetano in kuhamo 3 minute. Kuverturo drobno narežemo in stresemo v vročo smetano ter jo na majhni temperaturi raztopimo. Vmešamo še vinjak in malce ohladimo.
Pečene hruške pustimo malce ohladiti, nato jih postresemo s sladkorjem v prahu in zraven ponudimo belo čokoladno omako.