Pečen krompir s harisso
Sestavine
- 1 kg majhnega krompirja
- 1 velik sladki krompir
- 7 žlic oljčnega olja
- 70 ml limonovega soka
- 1 žlici harisse (afriška začimbna pasta)
- 1 žlica sladke paprike v prahu
- 1 žlička mlete kumine
- 6 strokov česna
- 1 žlička soli
- sveži koriandewr

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 379 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut
Postopek
1
Neolupljeni krompir kuhamo v slani vodi 20 minut. Olje, limonov sok, harisso, sladko papriko, kumino in sol zmešamo v gladko pasto. Česen olupimo in vsak strok po dolgem prerežemo.
2
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Sladki krompir olupimo in narežemo na kose. Kuhani krompir stresemo na cedilo, malce ohladimo in olupimo. Skupaj s sladkim krompirjem ga zmešamo z marinado in porazdelimo na pekač, obložen s peki papirjem.
3
Krompir pečemo v sredini pečice 20 minut oz. da rahlo porjavi. Pred serviranjem ga potresemo s sesekljanim koriandrom. Tako pečeni krompir je odlična priloga mesnim jedem ali pa samostojna jed s skledo solate.
Oceni