Sestavine

  • 6 večjih ali 400 g majhnih lignjev
  • 3 različne paprike (rdeča, rumena, zelena)
  • 1 paradižnik
  • 2 majhni šalotki
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 3 vejice timijana
  • 4 rezine pancete
  • 1 konzerva debelega fižola (neto 240 g)
  • sol, poper
  • kajenski poper
  • 8 žlici oljčnega olja

Uvod

Tako – hitro in preprosto – kuhati je v užitek! Zato je užitek za mizo zatem še večji. Paprika je iz hladilnika, fižol iz konzerve in lignji so lahko tudi odmrznjeni. Potem mora biti nož le še dovolj oster, da nareže lepe rezine in kolobarje, ponev pa dovolj vroča, da jih hitro in močno opeče. Če je zraven še pravo vino, tako ne znajo v nobeni gostilni.

  • Kategorija: Jesen, Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
  • Priporočeno vino: Malvazija Black label 2018, Meneghetti
 
Postopek
1

Paprike očistimo in narežemo na julien trakove. Olupljeni šalotki narežemo na tanke kolobarje. Česen olupimo in zdrobimo z ročajem noža. Fižol stresemo na cedilo in ga oplaknemo z mrzlo vodo.

2

V ponvi segrejemo 3 žlice olja in šalotko rahlo opražimo. Dodamo narezano papriko, česen in timijanove lističe ter pražimo na srednji vročini 12 do 15 minut. Začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom.

3

Panceto narežemo na tanke trakove. Paradižnik olupimo in narežemo na zelo majhne kocke. V ponvi segrejemo 2 žlici olja in narezano panceto hrustljavo opečemo. S penavko jo poberemo iz ponve in postavimo na stran do serviranja. V ponev stresemo odcejeni fižol in narezani paradižnik ter vse skupaj pražimo 2 minuti. Solimo in popramo.

4

Lignje narežemo na tanke kolobarje, jih zmešamo s preostalim oljem in na hitro opečemo v vroči ponvi ali na močno segreti planči oz. plošči za žar. Na koncu pečenja jih rahlo posolimo.

5

Na ogreta krožnika naložimo dušeno papriko, potresemo s fižolom in panceto ter na koncu s pečenimi lignji.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)