Pecivo z olivnim oljem, čokolado in bučkami
Sestavine
- 180 g bučk
- 2 veliki jajci
- 70 g rjavega sladkorja
- 65 ml olivnega olja
- 1 žlička mandljevega ekstrakta
- 150 g bele moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 70 g temne čokolade (70 %)
- stepena sladka smetana

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 8 kosov
- Hranilna vrednost: 240 kcall/kos
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 55 minut
Postopek
1
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Model za torto (premer 20 cm) dobro namastimo. Bučko drobno naribamo in temeljito ožmemo.
2
Jajci in sladkor penasto umešamo z mešalnikom. Vmešamo olivno olje, mandljev ekstrakt in naribano bučko.
3
Moko in pecilni prašek zmešamo. Čokolado narežemo na majhne kocke. V jajčno maso z lopatko zamešamo moko in čokolado.
4
S testom napolnimo namaščen model in ga postavimo v sredino pečice za 35 do 40 minut. Pečeni kolač zvrnemo na rešetko in pustimo ohladiti. Ponudimo ga s stepeno sladko smetano.
Oceni