Sestavine

  • 700 g mladega krompirja
  • 5 šalotk
  • 1/2 žličke kajenskega popra
  • 1 žlička čilijevih kosmičev
  • 1 žlička kumine
  • 1 žlička kurkume
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički solnega cveta
  • 4 žlice arašidovega olja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici narezanega čemaža
  • 1 grški jogurt

Uvod

Ko je krompir tako mlad in nov, ga užališ, če mu nameniš vlogo spremstva. Spomladi mora biti mladi krompir v glavni vlogi! A to ni vedno dovolj zanimivo, če ga vedno pečemo na enak način.

Zato smo ga tokrat začinili in pobarvali, da so se jedcem razširile nosnice in nabrala slina. Najprej so zavohali česen, potem so okusili kumino, nato so jim ustnice zlepile šalotke, ki so se jih polizali, ko so jih zapekli čiliji, da so bili še po licih rumeni od kurkume … Tako zanimiv je lahko mladi krompir, ki ni le pečen in posut s peteršiljem....

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Krompir kuhamo v slani vodi 15 minut. Šalotke olupimo in po dolgem prerežemo na polovico. V majhni skodeli zmešamo vse začimbe, sol, arašidovo olje in stisnjena stroka česna.

2

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Kuhani krompir dobro odcedimo, prelijemo z začimbnim oljem in dobro premešamo.

3

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj stresemo krompir. Postavimo ga v sredino pečice in pečemo 20 do 25 minut oz. da krompir postane hrustljav. Potresemo ga s čemažem in serviramo z jogurtom.

Oceni