Pekoča paradižnikova solata
Sestavine
- 1 majhna podolgovata rdeča paprika
- 1 rdeči čili
- 1 majhna rdeča čebula
- 1 kg mešanih paradižnikov (rdeči, rumeni, pisani... )
- 75 ml oljčnega olja
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- 2 žlički medu
- 1 žlička gorčice
- 2 žlici sesekljane mete
- sol, poper
Uvod
Ko so paradižniki tako pisani, dišeči, zreli, sočni in mesnati, jih ni dovoljeno utapljati v običajnem solatnem prelivu, naj se izkažejo, brez zakrivanja z bučnim oljem, čebulo, česnom, s preveč tekočine in premalo domišljije. Pravzaprav jim je potrebno le malo podkuriti, da njihova sladkost še bolj izstopi. Saj rasejo skupaj na vrtu in tudi čiliji so lepo pisani, po barvi, dolžini, obliki in, seveda, bolečini.
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 430 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
Papriko po dolgem razpolovimo, odstranimo semena in jo narežemo na 5 mm majhne kocke. Čili razpolovimo, odstranimo semena in drobno sesekljamo. Olupljeno čebulo narežemo na zelo drobne kocke.
Paradižnike narežemo na poljubno velike kose in rezine ter naložimo na veliki pladenj. Oljčno olje, kis, med in gorčico zmešamo v preliv. Dodamo narezano papriko, čili in meto ter krepko začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Porazdelimo po narezanem paradižniku in serviramo.