Peresniki s pestom pečenih paprik
Sestavine
- 80 g pekanov (ameriški orehi)
- 1 rdeči čili
- 80 g sušenih paradižnikov v olju
- 280 g pečenih paprika filetov (v kozarcu)
- 1 strok česna
- 100 ml oljčnga olja
- 50 g naribanega parmezana
- sol, poper
- 400 g testenin
- 1 mjahna burrata
- listi špinače (neobvezno)

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 903 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Pekane rahlo opražimo v ponvi brez maščobe, ohladimo in grobo sesekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Paradižnik in papriko odcedimo in grobo narežemo. V sekljalnik stresemo papriko, paradižnik, čili, olupljeni česen, 50 g pekanov in 90 ml olja. Vse skupaj grobo zmiksamo in v pesto na koncu zamešamo parmezan. Rdeči pesto začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo in vanjo stresemo testenine. Skuhamo jih al dente (na zob), stresemo na cedilo in pri tem shranimo 100 ml vode od kuhanja. V ponvi segrejemo pesto in vodo od kuhanja, dodamo testenine in vse dobro premešamo.
Na ogrete krožnike naložimo testenine in jih potresemo z natrgano burrato in preostalimi opraženimi pekani. Po želji lahko krožnike okrasimo z listi špinače, ki jo na hitro podušimoi v ponvi na žlici olja in žlici vode.