Pesto s koprivami in čemažem
Sestavine
- šopek mladih kopriv
- 30 g čemaža
- 30 g olupljenih lešnikov
- 30 g indijskih oreščkov
- 100 do 120 ml oljčnega olja
- 50 g naribanega parmezana
- sveže mleti črni poper, sol
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 2 kozarca (a 110 ml)
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut
Postopek
1
Koprive osmukamo in liste blanširamo v vreli vodi 30 sekund. Na cedilu jih prelijemo z mrzlo vodo, odcedimo in iztisnemo vodo. Čemaž grobo sesekljamo.
2
V sekljalnik stresemo koprive, čemaž, lešnike in indijske oreščke ter dolijemo olje. Vse skupaj gladko zmiksamo. Pesto začinimo s soljo in poprom ter vmešamo še parmezan. Napolnimo kozarčka in po vrhu nalijemo malo oljčnega olja, da podaljšamo obstojnost v hladilniku.
Oceni