Peteršiljev pesto z orehi
Sestavine
- 100 g peteršilja
- 3 majhni stroki česna
- 100 ml repičnega olja
- 50 ml orehovega olja
- 50 g orehov
- 50 g parmezana
- muškatni orešček
- sol
Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 kozarci (a 100 ml)
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
Postopek
1
Peteršiljeve liste, sesekljani česen, repično in orehovo olje zmiksamo v blenderju. Orehe opražimo v ponvi brez maščobe in ohlajene drobno narežemo.
2
V pesto vmešamo sesekljane orehe in naribani parmezan, solimo in začinimo z muškatnim oreščkom. Napolnimo kozarce in pesto po vrhu prelijemo z malo repičnega olja, da preprečimo dostop zraka. Rok trajanja je najmanj 6 mesecev v hladilniku.
Oceni