Pikantni sirovi vaflji
Sestavine
- 75 g mehkega masla
- 2 jajci
- 50 g sira (tolminc, cheddar)
- 50 g moke
- 50 g jedilnega škroba
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/4 žličke pekoče dimljene paprike v prahu
- 1/4 žličke sladke paprike v prahu
- 1/2 žličke soli
Sir naribamo. Moko, jedilni škrob in pecilni prašek zmešamo. Maslo in sol z ročnim mešalnikom stepamo 3 minute. Med stepanjem nato v penasto maslo zamešamo jajci eno za drugim.
V masleno maso zamešamo moko in 80 ml mlačne vode ter naribani sir in papriko v prahu.
Aparat za peko vafljev segrejemo na primerno temperaturo. Maso za vaflje porazdelimo na ploščo pekača za vaflje, tako, da prekrijemo površino. Nato pokrov pekača zapremo in pečemo 3 do 5 minut oz. do zlato rjave barve.
Postopek pečenja ponavljamo toliko časa, da porabimo vso testo. Pečene vaflje nalomimo na manjše kose in postrežemo še vroče. Lahko pa jih tudi spečemo vnaprej in pečene naložimo na peki papir na pekač. Pred serviranjem pečico segrejemo na 160 stopinj in vanjo postavimo pekač z vaflji za 2 do 3 minute.