Piščančja jetrca s šampinjoni
Sestavine
- 700 g očiščenih piščančjih jetrc
- 350 g rjavih šampinjonov
- 4 večje šalotke
- 4 žlice olja
- 1 žlica ghee masla
- 120 g paradižnikovega pireja
- 1 žlica mlete rdeče paprike
- 120 ml belega vina
- 100 ml kokošje juhe
- 1 pekoči feferon
- 100 ml kisle smetane
- sol, poper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
Jetrca narežemo na tanjše rezine. Olupljeno šalotko narežemo na tanke kolobarje. Feferon drobno sesekljamo. Šampinjone narežemo na rezine.
V ponvi segrejemo olje in narezano šalotko stekleno opražimo. Dodamo jetrca in jih med mešanjem pražimo nekaj minut. Istočasno v drugi ponvi na ghee maslu pražimo šampinjone 3 minute.
Pražene šampinjone zamešamo v pražena jetra, potresemo s papriko ter dodamo še paradižnikov pire in feferone. Začinimo s soljo in poprom. Dolijemo dve tretjini vina in ga malce pokuhamo.
Nato dolijemo še juho in kuhamo, da se omaka malce zgosti. Vmešamo kislo smetano, dolijemo preostalo vino in ponovno zavremo. Pred serviranjem potresemo s peteršiljem in serviramo s krompirjevim pirejem.