Piščančja jetrca z lisičkami
Sestavine
- 400 g očiščenih piščančjih jeter
- 1 rdeča čebula
- 3 žlice repičnega olja
- 150 g lisičk
- 3 vejice žajblja
- 1 žlica masla
- sol, črni poper

Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Piščančja jetrca narežemo na 5 mm debele rezine. Olupljeno čebulo razrežemo na 4 dele in jo narežemo na tanke rezine. Večje lisičke razrežemo, manjše pustimo cele. Žajbelj narežemo na trakove.
V ponvi segrejemo olje in narezano čebulo stekleno opražimo. Dodamo jetrca in jih med mešanjem pražimo 5 do 7 minut na srednji temperaturi. Na koncu jih začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Hkrati drugo ponev močno segrejemo, vanjo stresemo narezane lisičke in jih pražimo na močni temperaturi, da spustijo vodo. Tekočino odlijemo, ponev postavimo nazaj na štedilnik in dodamo maslo. Lisičke pražimo na močni temperaturi še 2 do 3 minute ter jih začinimo s soljo in poprom.
V pražena jetrca zamešamo pečene lisičke in potresemo z narezanim žajbljem. Odlična priloga je krompirjev pire z drobnjakom.