Sestavine

  • 400 g očiščenih piščančjih jeter
  • 1 rdeča čebula
  • 3 žlice repičnega olja
  • 150 g svežih lisičk
  • 3 vejice svežga žajblja
  • 1 žlica masla
  • sol ,sveže mleti črni poper

Uvod

Po ponvi se chef pozna! In to velja za oba, tako za pravega chefa s kuharsko brigado, kot za domačega chefa z veliko veselja. V ponvi je ogledalo, ki pokaže, ali znaš, obvladaš, kako dober kuhar si. Potrebno je izbrati pravo ponev, jo prav segreti, izbrati pravo maščobo, je dodati pravo mero in nato v pravem trenutku dodati pravo količino vsebine, ki bo ob pravilni hitrosti, pravilnem mešanju in pravilni temperaturi sprožila pravo reakcijo, začela oddajati pravi vonj, dobila pravo barvo in teksturo ter nas nagradila s pravim okusom.

Še bolj pa se pravi chef spozna, če je potrebno sotirati v dveh ponvah hkrati … V eni mora dobiti najprej pravo barvo čebula, nato pa še jetrca, v drugi pa mora voda dovolj hitro izpareti, da lisičke (p)ostanejo lepo čvrste....

  • Kategorija: Jesen, Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
Oceni
1234