Piščančja jetrca z robidovo omako
Sestavine
- 400 g piščančjih jetrc
- 3 podolgovate šalotke
- 3 vejice žajblja
- sol, poper
- 1/2 žličke rjavega sladkorja
- 2 žlici olja
- 75 m rdečega vina
- 100 ml kokošje juhe
- 50 g masla
- 120 g robid

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
- Priporočeno vino: Vej Bianco Antico 2020, Podere Pradarolo
Jetra umijemo, osušimo, očistimo, narežemo na 5 mm debele rezine in jih začinimo s sveže mletim poprom. Olupljeno šalotko narežemo na tanke kolobarje. Žajbljeve liste grobo sesekljamo. Pečico segrejemo na 100 stopinj.
V ponvi segrejemo olje in narezana jetra pražimo na močni vročini 3 do 5 minut, vmes jih večkrat obrnemo. Pečena jetra solimo, jih s penavko poberemo iz ponve na krožnik, pokrijemo z alu folijo in postavimo v ogreto pečico.
Na maščobo od pečenja stresemo šalotko in žajbelj ter podušimo. Potresemo s sladkorjem, rahlo karameliziramo in dolijemo vino. Pokuhamo ga do polovice, dolijemo juho ter kuhamo 1 minuto.
V omako stresemo robide, začinimo s soljo in poprom ter vanjo zamešamo na kocke narezano mrzlo maslo. Na ogrete krožnike naložimo pečena jetrca in jih prelijemo z robidovo omako. Odlična priloga je pražen krompir s porom.