Piščančji cmoki s kozicami
Sestavine
- 3 mlade čebule
- 2 stroka česna
- 45 g svežega ingverja
- 350 g kozic v lupini
- 250 g piščančjega fileja
- 4 žlice sezamovega olja
- 3 žlice drobtin
- sol, črni poper
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 2 stroka čilija
- limonska trava (sveža ali v prahu)
- 500 ml nesladkanega kokosovega mleka
- 250 ml piščančje juhe
- 1 limeta
- 1 žlica rdeče tajske kari paste
- 4 žlice ribje omake
- 2 žlici sojine omake
- grahovi kalčki

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 235 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Mladi čebulo narežemo na zelo tanke kolobarje. Česen in 20 g ingverja olupimo ter drobno sesekljamo. Kozice olupimo, odstranimo temno črevo in jih narežemo na večje kose. Piščančji file oplaknemo pod mrzlo vodo, obrišemo do suhega in narežemo na kocke.
V blenderju najpjre fino sesekljamo sesekljani ingver, česen in 2 žlici sezamovega olja. Dodamo piščanca in kozice ter vse skupaj fino zmeljemo. Maso stresemo v posodo, vmešamo narezano mlado čebulo in drobtine ter začinimo s sladkorjem, sojino omako, soljo in sveže mletim črnim poprom.
Za kokosovo juho preostali ingver olupimo in narežemo na tanke rezine. Čiliju odstranimo peške in ga drobno narežemo. V loncu segrejemo preostalo olje ter dodamo ingver, čili in limonsko travo. Malce popražimo in zalijemo s kokosovim mlekom ter juho. Dodamo še kari pasto, ribjo omako in sojino omako. Zavremo in kuhamo 1 minuto.
Iz mase oblikujemo 20 majhnih cmokov in jih kuhamo v kokosovi juhi na majhni temperaturi 10 minut. Pred serviranjem jih potresemo z narezanimi grahovimi kalčki. Odlična priloga je jasminov riž.