Piščančji ražnjiči in arašidova omaka
Sestavine
- 1 strok česna
- 5 g svežega ingverja
- 125 g arašidovega masla
- 4 žlice sojine omake
- 4 žlice medu
- 80 ml kokosovega mleka
- 1 limeta
- 2 piščančja fileja
- 2 mladi čebuli
- sveži koriander

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 495 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 50 minut
Za omako česen in ingver olupimo ter sesekljamo. V mešalniku zmiksamo arašidovo maslo, kokosovo mleko, ingver, česen, 1 žlico sojine omake in 1 žlico medu v gladko pasto. Pokrijemo jo s prozorno folijo in pustimo stati vsaj 30 minut.
Limeto stisnemo in sok s preostalo sojino omako im medom zmešamo v marinado. Piščančje prsi očistimo in narežemo po dolgem na trakove. Nataknemo jih na lesene palčke, prelijemo z marinado in pustimo stati 10 minut. Vmes jih obrnemo.
Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Koriander grobo sesekljamo. Piščančje ražnjiče pečemo na žaru direktno, na srednji vročini, približno 5 minut na vsaki strani. Položimo jih na servirni krožnik, potresemo z mlado čebulo in koriandrom ter ponudimo z arašidovo omako.