Sestavine

  • 4 piščančja bedra
  • 1 bio limona
  • 12 žlic olivnega olja
  • 3 žlice olivnega olja z limono
  • 100 g drobno narezanih zelenih špargljev
  • 100 g koromača
  • 100 g korenja
  • 4 mlade čebule
  • 150 ml piščančje juhe
  • sol, sveže mleti črni poper

Uvod

Na prvi pogled je kot v menzi … Tako je, če smo pri hrani že pri gledanju površni. Res je zelenjava zrezana tako kot v tovarni, kjer jo pakirajo v zamrzovalnike. In res je piščančje bedro pečeno kot kje na parkirišču nakupovalnega središča. Zato poglejte še enkrat!

Kako pisana je, kajne, zelenjava! In to ni nobeno staro korenje ter pretrdi grah. Vmes je limonova lupinica in čez je pokapljano, kar tako prijetno diši. Predvsem pa v ”menzi” nimajo tako deviškega olja! Zato v olivnem olju in limonovi lupini ne morejo več ur marinirati piščanca, zato ne morejo s to limono zatem razveseliti zelenjave, zato ne morejo iz kokošje osnove in olivnega olja zmešati takšnega preliva, ki potem iz sveže zelenjave, na hitro blanširane in malo dlje v olivnem olju ogrete, ustvari toplo solato hrustljavo zapečeni koži piščanca s kmetije, kjer je imel dovolj prostora za tek....

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura (+ 2 uri za mariniranje)
 
Postopek
1

Limono tanko olupimo in olupke narežemo na julien trakove. Piščančja bedra premažemo z 8 žlicami olja, potresemo s polovico narezane limonine lupine in postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri.

2

Pečico segrejemo na 190 stopinj. Piščančja bedra odcedimo, začinimo s soljo in poprom ter v ponvi opečemo na olju, s katerim smo jih marinirali, na vsaki strani 2 minuti. Ponev postavimo v sredino pečice in pišančja bedra pečemo 30 do 35 minut oz. da koža lepo porjavi.

3

Koromač in olupljeno korenje narežemo na majhne kocke. V večji kozici segrejemo preostalo olivno olje, dodamo mlado čebulo in pražimo 1 minuto. Dodamo korenje, koromač, šparglje in preostalo limonino lupino ter pražimo na srednji temperaturi nekaj minut. Začinimo s soljo in poprom.

4

Piščančjo juho zavremo, malce pokuhamo in z metlico vanjo zamešamo olivno olje z limono, da dobimo gosto omako. Na ogrete krožnike naložimo zelenjavo, jo prelijemo z olivno omako in na vrh damo še pečeno piščančje bedro.

Oceni