Piščanec in zelenjava z olivnim oljem
Sestavine
- 4 piščančja bedra
- 1 bio limona
- 12 žlic olivnega olja
- 3 žlice olivnega olja z limono
- 100 g drobno narezanih zelenih špargljev
- 100 g koromača
- 100 g korenja
- 4 mlade čebule
- 150 ml piščančje juhe
- sol, sveže mleti črni poper
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura (+ 2 uri za mariniranje)
Limono tanko olupimo in olupke narežemo na julien trakove. Piščančja bedra premažemo z 8 žlicami olja, potresemo s polovico narezane limonine lupine in postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri.
Pečico segrejemo na 190 stopinj. Piščančja bedra odcedimo, začinimo s soljo in poprom ter v ponvi opečemo na olju, s katerim smo jih marinirali, na vsaki strani 2 minuti. Ponev postavimo v sredino pečice in pišančja bedra pečemo 30 do 35 minut oz. da koža lepo porjavi.
Koromač in olupljeno korenje narežemo na majhne kocke. V večji kozici segrejemo preostalo olivno olje, dodamo mlado čebulo in pražimo 1 minuto. Dodamo korenje, koromač, šparglje in preostalo limonino lupino ter pražimo na srednji temperaturi nekaj minut. Začinimo s soljo in poprom.
Piščančjo juho zavremo, malce pokuhamo in z metlico vanjo zamešamo olivno olje z limono, da dobimo gosto omako. Na ogrete krožnike naložimo zelenjavo, jo prelijemo z olivno omako in na vrh damo še pečeno piščančje bedro.