Piščanec iz pečice z limono in šparglji
Sestavine
- 4 zgornja piščančja bedra
- 80 g šalotke
- 2 stroka česna
- 400 g novega krompirja
- sol, poper
- 1 majhna bio limona
- 30 ml limonovega soka
- 40 ml pomarančnega soka
- 4 vejice timijana
- 4 vejice origana
- 120 ml piščančje juhe
- 1 žlička sesekljanega svežega ingverja
- kajenski poper
- 1 žlica sladke mlete paprike
- 5 žlic oljčnega olja
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 625 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 40 minut
- Priporočeno vino: Sauvignon 2017, Vino Kupljen
Pečico segrejemo na 190 stopinj. Olupljeno šalotko narežemo na tanke kolobarje. Česen drobno sesekljamo. Krompir temeljito umijemo, osušimo in vsakega vzporedno večkrat zarežemo, a pazimo da ga na prerežemo. Bio limono narežemo na rezine. Zelišča osmukamo.
Piščančja bedra umijemo in osušimo ter začinimo s soljo in poprom. Litoželezno posodo namastimo z dvema žlicama olja, dno potresemo z narezano šalotko in nanjo naložimo piščančja bedra in krompir. Zmešamo limonov in pomarančni sok, juho, česen, ingver in kajenski poper ter vlijemo v posodo.
Meso in krompir potresemo z mleto papriko in zelišči. Krompir solimo in popramo. Vse pokapljamo s preostalim oljem in postavimo v pečico za 40 minut. Medtem špargljem odlomimo spodnji oleseneli del in vsakega razrežemo na tri dele. Po 40 minutah pečenja jih naložimo na piščanca in krompir ter pečemo še 10 do 12 minut.