Pizza s kozjim sirom in pohorsko bunko
Sestavine
- 360 g testa za pizzo
- 2 majhni rdeči čebuli
- 125 g svežega kozjega sira
- kajenski poper ali Piment d'Espelette
- 2 žlici oljčnega olja
- rezine pohorske bunke ali tirolske slanine

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 710 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Postopek
1
Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze ali pekačem na spodnji rešetki segrejemo na 250 stopinj. Polovico testa tanko raztegnemo z roko tako, da je ob robu debelejše, ga oblikujemo v oval in položimo na peki papir.
2
Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Testo
premažemo s polovico kozjega sira in potresemo s polovico čebule ter rob premažemo z žlico olja, pri tem si pomagamo s čopičem. Po vrhu krepko začinimo s kajenskim poprom.
3
Pizzo skupaj s peki papirjem prestavimo na ogreti kamen ali pekač ter pečemo 10 do 12 minut oz. da rob porjavi. Na pečeno pizzo porazdelimo rezine bunke in takoj ponudimo.
4
Postopek priprave in pečenja ponovimo še s preostalim testom in sestavinami.
Oceni