Pizza z ostrigarji, sirom in popečenim radičem
Sestavine
- 360 g testa za pizzo
- 100 g gorgonzole
- 100 g mocarele
- 5 žlic oljčnega olja
- 200 g gob (kraljevi ostrigarji, rjavi šampinjoni)
- sol, sveže mleti poper
- 4 glave radiča (solkanski, siljeni, goriška roža)

Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze ali pekačem na spodnji rešetki segrejemo na 250 stopinj. Testo za pizzo tanko raztegnemo z roko tako, da je ob robu debelejše in ga položimo na peki papir.
Ostrigarje narežemo na rezine in na hitro opražimo v 2 žlicah olja. Solimo in popramo. Gorgonzolo narežemo na majhne kocke, mocarelo pa natrgamo na manjše kose. Radič po dolgem narežemo na dva ali štiri dele.
Na testo porazdelimo polovico pečenih gob, polovico gorgonzole in mocarele ter rob premažemo z žlico olja, pri tem si pomagamo s čopičem. Pizzo skupaj s peki papirjem prestavimo na ogreti kamen ali pekač ter pečemo 10 do 12 minut oz. da rob porjavi.
Medtem v veliki ponvi na preostalem olju na hitro opečemo radič ter ga začinimo s soljo in poprom. Pečeno pizzo obložimo s polovico radiča in takoj ponudimo.
Postopek priprave in pečenja ponovimo še s preostalim testom in sestavinami.