Pokrovače s solato in poletnimi tartufi
Sestavine
- 8 Jakobovih pokrovač
- 1 srednja endivija solata
- 6 žlic masla
- 4 žlice oljčnega olja
- sol poper
- 50 g svežih črnih tartufov

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut
- Priporočeno vino: Malvazija 2013, Rojac
Solato narežemo na manjše kose. Jakobove pokrovače izluščimo iz školjk, oplaknemo z mrzlo vodo in obrišemo do suhega. Lupine školjk umijemo z vročo vodo. Tartufe tanko nahobljamo, morebitne ostanke pa drobno sesekljamo.
V veliki ponvi segrejemo 4 žlice masla in žlico olja, dodamo sesekljane tartufe in pražimo 1 minuto. Dodamo narezano solato in jo na močni vročini pražimo 1 minuto, nato temperaturo zmanjšamo in dušimo še 2 minuti. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom, vanjo zamešamo polovico nahobljanih tartufov ter ponev odstavimo s štedilnika.
V drugi manjši ponvi segrejemo preostalo maslo in olje, vanjo naložimo Jakobove pokrovače in jih pečemo na močni vročini 1 minuto. Nato jih obrnemo in pečemo na majhni vročini še 2 minuti. Rahlo jih posolimo.
V očiščene školjčne lupine porazdelimo pečeno solato s tartufi, nanjo položimo pečene pokrovače, potresemo s preostalimi nahobljanimi tartufi in takoj serviramo.