Polenta, paradižnik s klobaso, burrata
Sestavine
- 50 g čebule
- 2 para klobas salsiccia (italijanska pečenica)
- 1 konzerva paradižnikove polpe (a 400 g)
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 3 žlice oljčnega olja
- 75 ml marsale
- 200 g koruznega zdroba
- 500 ml mleka
- sol, poper
- 1 žlička sladkorja
- 2 stroka česna
- 1 lovorov list
- 2 majhni burrati ali bivolji mocareli
- sveža bazilika
Postopek
1
Olupljeno šalotko drobno sesekljamo. Klobaso narežemo na 5 mm debele kolobarje. Češnjeve paradižnike blanširamo in olupimo.
2
V ponvi segrejemo olje in klobaso zlato rjavo opečemo. Dodamo šalotko, jo stekleno opražimo in dolijemo marsalo. Malo pokuhamo, dodamo paradižnikovo polpo in dolijemo 200 ml vode. Začinimo s soljo in sladkorjem ter kuhamo na majhni temperaturi 15 minut.
3
Zavremo 600 ml vode, mleko, olupljeni česen, lovor in sol. Z metlico vmešamo koruzni zdrob in polento med mešanjem kuhamo na majhni temperaturi 20 minut.
4
Na ogrete krožnike naložimo polento, paradižnikovo omako s klobaso in natrgano burrato. Potresemo z lističi bazilike in takoj serviramo.
Oceni