Sestavine

  • 50 g čebule
  • 2 para klobas salsiccia (italijanska pečenica)
  • 1 konzerva paradižnikove polpe (a 400 g)
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 75 ml marsale
  • 200 g koruznega zdroba
  • 500 ml mleka
  • sol, poper
  • 1 žlička sladkorja
  • 2 stroka česna
  • 1 lovorov list
  • 2 majhni burrati ali bivolji mocareli
  • sveža bazilika

Uvod

Iz hladilnika vzameš klobaso, iz konzerve paradižnik, iz vrečke polento in iz slanice burrato. Vse je tako hitro gotovo, da moraš na koncu le še natrgati baziliko, seveda kar iz lončka na kuhinjski polici. Kuhati je res užitek, če veš kaj in znaš kako. Zato pa je Šola okusov!...

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Olupljeno šalotko drobno sesekljamo. Klobaso narežemo na 5 mm debele kolobarje. Češnjeve paradižnike blanširamo in olupimo.

2

V ponvi segrejemo olje in klobaso zlato rjavo opečemo. Dodamo šalotko, jo stekleno opražimo in dolijemo marsalo. Malo pokuhamo, dodamo paradižnikovo polpo in dolijemo 200 ml vode. Začinimo s soljo in sladkorjem ter kuhamo na majhni temperaturi 15 minut.

3

Zavremo 600 ml vode, mleko, olupljeni česen, lovor in sol. Z metlico vmešamo koruzni zdrob in polento med mešanjem kuhamo na majhni temperaturi 20 minut.

4

Na ogrete krožnike naložimo polento, paradižnikovo omako s klobaso in natrgano burrato. Potresemo z lističi bazilike in takoj serviramo.

Oceni