Polenta s kodrastim ohrovtom in tartufi
Sestavine
- 120 g koruznega zdroba
- 70 g tolminskega sira
- 40 g masla
- 100 g kodrastega ohrovta
- sol, sveže mleti poper
- 1 majhen črni tartuf
- 2 žlici naribanega parmezana
Postopek
1
Zavremo 500 ml vode, solimo in vanjo stresemo koruzni zdrob. Polento kuhamo med mešanjem na majhni temperaturi 30 minut. Sir grobo naribamo.
2
Kodrasti ohrovt stresemo v vrelo slano vodo in kuhamo 10 minut. Nato ga stresemo na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in temeljito odcedimo. Narežemo ga na trakove.
3
Maslo segrevamo v majhni kozici na srednji temperaturi do svetlo rjave barve. V kuhano polento zamešamo narezani ohrovt, sir in rjavo maslo, rahlo segrejemo in po potrebi vmešamo še nekaj žlic vroče vode, da je polenta res kremasta.
4
Tartuf narežemo ali nahobljamo na tanke rezine. V ogreta krožnika naložimo polento in jo potresemo z nahobljanimi tartufi.
Oceni