Poletna krompirjeva ponev s pečenico
Sestavine
- 600 g krompirja
- 1 žlička kumine v zrnu
- 8 majhnih nürnberških klobas
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 majhna rdeča paprika
- 1 majhna zelena paprika
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 100 g širokega zelenega fižola
- sol
- 1 vejica rožmarina
- 40 g ghee masla
- poper
- nahobljani parmezan

Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 752 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Krompir v lupini skupaj s kumino kuhamo v slani vodi 20 minut. Kuhanega ohladimo, olupimo in narežemo na večje kose. Klobase narežemo na 2 cm dolge kose.
Papriko očistimo in narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in narežemo na 1 cm debele krhlje. Olupljeni česen narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in papriko ter pražimo 7 minut, malo pred koncem pa dodamo še narezani česen. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Fižol očistimo in narežemo na 2 cm velike kose. V loncu zavremo slano vodo in narezani fižol kuhamo 10 minut. Na cedilu ga prelijemo z mrzlo vodo in pustimo odcediti.
V veliki ponvi segrejemo ghee maslo, dodamo narezan krompir in ga na srednji temperaturi pražimo do zlato rjave barve. Po 10 minutah praženja dodamo še osmukani rožmarin in solimo.
V ponev stresemo še narezane klobase in vse skupaj med mešanjem pražimo še 4 minute. Vmešamo pečeno papriko in kuhani fižol ter pražimo še 2 minuti. Krompirjevo ponev pred serviranjem potresemo s parmezanom.