Gomolji iz pečice, arašidova omaka
Sestavine
- 350 g rdeče pese
- 250 g korenja
- 300 g majhnega krompirja
- 2 žlički osmukanih timijanovih lističev
- 4 žlice oljčnega oljla
- sol
- 70 g praženih arašidov
- 1 rdeči čili
- 3 žlice arašidovega masla s koščki arašidov
- 1 žlica limetinega soka
- 1 žlica javorjevega sirupa
- 1 žlica sojine omake
Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Korenje olupimo in po dolgem prerežemo na polovico. Rdečo peso prav tako po dolgem prerežemo, a je ne olupimo. Krompir temeljito umijemo in obrišemo do suhega. V skledo stresemo vso zelenjavo, jo prelijemo z oljem, začinimo s soljo, poprom in timijanom ter temeljito premešamo.
Pekač obložimo s peki papirjem, nanj stresemo pripravljeno zelenjavo in postavimo v pečico za 35 do 40 minut. Medtem v ponvi brez olja opražimo arašide in jih ohladimo. Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo.
V kozici zmešamo arašidovo maslo, sesekljani čili, 60 ml vode, limetin sok, javorjev sirup in sojino omako. Zavremo in kuhamo na majhni temperaturi 1 minuto. Če je omaka pregosta, dodamo žlico vode.
Pečeno zelenjavo potresemo z opraženimi arašidi in ponudimo z arašidovo omako.