Polnjen krompir iz pečice
Sestavine
- 8 manjših krompirjev
- 3 žlice oljčnega olja
- sol
- 1/2 žličke kumine v zrnu
- 4 rjavi šampinjoni
- 1 majhno jabolko
- 2 žlici limonovega soka
- 150 g gorgonzole
- 6 rezin pancete
- 150 g brie sira
- 4 vejice timijana

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 480 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 10 minut
- Priporočeno vino: Shiraz 2011, Vina Koper
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir dobro umijem in z ostrim nožem vsakega večkrat globoko zarežemo, a ne prerežemo. Krompir premažemo z oljem, potresemo s soljo in kumino ter naložimo na pekač. Pečemo ga v sredini pečice 40 do 45 minut oz. do mehkega.
Za nadev olupljeno jabolko in šampinjone narežemo na tanke rezine ter mariniramo z limonovim sokom, soljo in poprom. Panceto narežemo na manjše kose. Gorgonzolo nadrobimo, brie narežemo na rezine.Timijanu osmukamo lističe.
V štiri pečene krompirje v zareze izmenično zložimo jabolka in gobe ter potresemo z gorgonzolo. Zareze preostalih krompirjev napolnimo izmenično s panceto in polovico brie sira. Tako polnjene krompirje potresemo s timijanom in pečemo še 12 do 15 minut. Pred serviranjem tiste s panceto potresemo s preostalim brie sirom.