Polnjena paprika s čičeriko, datlji in feto
Sestavine
- 1 rdeča čebula
- 4 stroki česna
- 500 g mlete jagnjetine
- 120 g feta sira
- 150 g izkoščičenih datljev
- 200 g kuhane čičerike (iz konzerve)
- 2 žlici harissa paste (ali čilijeve paste)
- sol, kajenski poper
- 6 podolgovatih paprik
- 4 vejice timijana
- 2 vejici rožmarina
- 5 žlic olivnega olja
- 1 veliki zreli paradižnik
- 1 kumara
- 3 vejice bazilike
- 250 g grškega jogurta

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 655 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 10 minut
Čebulo in 3 stroke česna drobno sesekljamo. V skodelo stresemo mleto meso, čebulo, česen, nadrobljeni feta sir, drobno narezane datlje, odcejeno čičeriko in harissa pasto. Začinimo s soljo in vse skupaj temeljito premešamo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Papriko blanširamo v vreli slani vodi 3 minute, jo prelijemo z mrzlo vodo in po dolgem prerežemo. Odstranimo semenje in polovice napolnimo z nadevom.
Naložimo jih v pekač, pokapljamo z olivnim oljem ter dodamo timijan in rožmarin. Pečemo jih v sredini pečice 25 minut.
Medtem paradižnik narežemo na drobne kocke. Kumaro grobo naribamo. Olupljeni česen in baziliko drobno sesekljamo. Zmešamo jogurt, paradižnik, kumaro, česen in baziliko ter začinimo s soljo in kajenskim poprom. Paradižnikov tzatziki ponudimo zraven polnjenih paprik.