Sestavine

  • 8 manjših raznobarvnih paprik
  • 120 g ajdove kaše
  • 2 majhna pora
  • vložena limona (poljubno)
  • sol
  • kajenski poper
  • črni poper
  • 4 žlice masla
  • 1 žlica timijanovih lističev
  • 200 g lisičk
  • 150 g mocarele
  • 4 žlice parmezana

Uvod

Polnjene paprike čisto drugače … Če so klasične polnjene paprike poletna jed (zaradi paprik), ki pa nas spominja, da je pred vrati jesen, ko si bomo želeli, da nas bo hrana grela, ne pa osvežila - hrana za dušo vedno greje -, tukaj poudarjamo, da poletje še traja. Paprike niso le izgovor, ki nadev drži skupaj, temveč se z lisičkami in ajdovo kašo združujejo v lahko, živahno, poletno jed. Zato je tudi paradižnikova omaka bolj preprosta, saj raje poudarja poletno svežino paradižnikov, kot pa globino omake. Še je poletje!...

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura 20 minut
 
Postopek
1

Paprike po dolgem razpolovimo, odstranimo semena in blanširamo v vreli vodi 3 minute. Nato jih odcedimo in obrišemo do suhega s papirjem.

2

Ajdovo kašo skuhamo po navodilu na embalaži in rahlo ohladimo. Por narežemo na tanke kolobarje. V ponvi segrejemo 2 žlici masla in por dušimo na majhni vročini nekaj minut. Začinimo ga s soljo in sveže mletim poprom.

3

Lisičke očistimo in narežemo na manjše kose. V dobro ogreti ponvi jih pražimo 1 minuto, nato dodamo preostalo maslo in timijan, rahlo solimo in pražimo še 2 minuti.

4

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Mocarelo dobro odcedimo in narežemo na majhne kocke. Lupino vložene limone drobno sesekljamo.

5

V skledi zmešamo ajdovo kašo, lisičke, sesekljano limono, mocarelo in 3 žlice parmezana. Začinimo s soljo in kajenskim poprom.

6

Blanširane paprike napolnimo z nadevom, po vrhu potresemo s preostalim parmezanom in pečemo v sredini pečice 40 do 45 minut.

Oceni