Polnjena paprika z ajdovo kašo in lisičkami
Sestavine
- 8 manjših raznobarvnih paprik
- 120 g ajdove kaše
- 2 majhna pora
- vložena limona (poljubno)
- sol
- kajenski poper
- črni poper
- 4 žlice masla
- 1 žlica timijanovih lističev
- 200 g lisičk
- 150 g mocarele
- 4 žlice parmezana

Paprike po dolgem razpolovimo, odstranimo semena in blanširamo v vreli vodi 3 minute. Nato jih odcedimo in obrišemo do suhega s papirjem.
Ajdovo kašo skuhamo po navodilu na embalaži in rahlo ohladimo. Por narežemo na tanke kolobarje. V ponvi segrejemo 2 žlici masla in por dušimo na majhni vročini nekaj minut. Začinimo ga s soljo in sveže mletim poprom.
Lisičke očistimo in narežemo na manjše kose. V dobro ogreti ponvi jih pražimo 1 minuto, nato dodamo preostalo maslo in timijan, rahlo solimo in pražimo še 2 minuti.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Mocarelo dobro odcedimo in narežemo na majhne kocke. Lupino vložene limone drobno sesekljamo.
V skledi zmešamo ajdovo kašo, lisičke, sesekljano limono, mocarelo in 3 žlice parmezana. Začinimo s soljo in kajenskim poprom.
Blanširane paprike napolnimo z nadevom, po vrhu potresemo s preostalim parmezanom in pečemo v sredini pečice 40 do 45 minut.

