Polnjene testenine v gorgonzolni omaki
Sestavine
- 400 g svežih polnjenih testenin
- 1 žlica masla
- 80 g gorgonzole
- 12 žajbljevih listov
- 1 strok česna
- 100 g kisle smetane
- parmezan v kosu
- francoski čili (Piment d'Espelette)
- sol

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: Dišeči traminec 2018, Steyer
Postopek
1
Gorgonzolo narežemo na kocke, česen olupimo in stisnemo, žajbljeve liste narežemo na trakove. Testenine skuhamo na zob (al dente) po navodilu na embalaži.
2
V majhni kozici rahlo segrejemo maslo in v njem stisnjeni česen ter žajbelj pražimo na majhni vročini nekaj sekund. Dodamo gorgonzolo in kislo smetano, po potrebi žlico ali dve vode od kuhanja testenin in vse skupaj segrevamo toliko časa, da se sir raztopi. Omako po potrebi rahlo solimo in začinimo s francoskim čilijem.
3
Odcejene testenine stresemo v kozico, previdno premešamo in naložimo v vroča krožnika. Potresemo s sveže naribanim parmezanom.
Oceni