Polpetke z rakovico
Sestavine
- 250 g mesa rakovice
- 3 žlice majoneze
- 1 jajce
- ½ žličke dijonske gorčice
- 1 žlička worcesterske omake
- sol
- 7 žlic panko drobtin
- 100 g creme fraiche ali kisle smetane
- 1 žlica pekoče čili omake
- 1 žlička paprika marmelade
- olje za cvrenje
Uvod
- Kategorija: On zanjo
- Količina: 2 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut (+ 1 ura za hlajenje)
- Priporočeno vino: Jakot 2010, Klinec
Postopek
1
Gladko je zmešal majonezo, jajce, gorčico in worcestersko omako ter rahlo solil. V omako je previdno zamešal meso rakovice in 3 žlice drobtin ter maso postavil v hladilnik za 1 uro.
2
Kislo smetano, čili omako in marmelado je zamešal v omako in solil. Iz mase je oblikoval 6 majhnih polpetk in jih povaljal v preostalih panko drobtinah. V ponev je vlil olje 1 cm visoko, ga segrel in v njem ocvrl polpetke. Pečene je odcedil na kuhinjskem papirju. Ponudil jih na lističih zelene solate z omako.
Oceni