Pomfrit s papriko iz pečice
Sestavine
- 800 g čvrstega krompirja
- 3 stroki česna
- 1 žlica dimljene paprike v prahu
- 1 žlica sladke paprike v prahu
- 76 ml repičnega olja
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- groba morska sol
- črni poper
Postopek
1
Pečico segrejemo na 240 stopinj. Krompir olupimo in po dolgem narežemo na 1,5 cm široke palčke. V velikem loncu zavremo soljeno vodo, vanjo stresemo narezani krompir in kuhamo 5 minut. Krompir stresemo na cedilo in dobro odcedimo.
2
V veliki skledi zmešamo olje, obe vrsti paprike, stisnjeni česen, pšenični zdrob, žličko soli in sveže mleti poper. Dodamo krompir in previdno zmešamo.
3
Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj porazdelimo krompirjeve palčke, pri tem pazimo, da so v eni plasti, saj se bodo le tako enakomerno zapekle. Krompir pečemo v sredini pečice 20 minut, nato pekač prestavimo na spodnjo rešetko še za 15 minut.
Oceni