Sestavine

  • 800 g čvrstega krompirja
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica dimljene paprike v prahu
  • 1 žlica sladke paprike v prahu
  • 76 ml repičnega olja
  • 2 žlici pšeničnega zdroba
  • groba morska sol
  • črni poper

Uvod

Da ne bo vedno pomfrit ocvrt. Da ne bo pomfrit vedno kupljen. Da ne bo vedno odmrznjern. Da spečemo svoj ocvrt krompir! Tega smo pravzaprav naredili za fish & chips, a zagotovo ga boste ponovili še večkrat. Zato, ker ni ocvrt, kupljen, odmrznjen....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 50 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 240 stopinj. Krompir olupimo in po dolgem narežemo na 1,5 cm široke palčke. V velikem loncu zavremo soljeno vodo, vanjo stresemo narezani krompir in kuhamo 5 minut. Krompir stresemo na cedilo in dobro odcedimo.

2

V veliki skledi zmešamo olje, obe vrsti paprike, stisnjeni česen, pšenični zdrob, žličko soli in sveže mleti poper. Dodamo krompir in previdno zmešamo.

3

Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj porazdelimo krompirjeve palčke, pri tem pazimo, da so v eni plasti, saj se bodo le tako enakomerno zapekle. Krompir pečemo v sredini pečice 20 minut, nato pekač prestavimo na spodnjo rešetko še za 15 minut.

Oceni