Pomladanski quiche
Sestavine
- 250 g moke
- 125 g masla
- sol, poper
- 2 rumenjaka
- 200 g zelenih špargljev
- 100 g mladega brokolija
- 2 srednje debela pora
- 6 žlic oljčnega olja
- 4 jajca
- 120 ml sladke smetane
- 1 žlička nastrgane limonove lupine
- 1 žlička mlete kurkume
- 100 g mocarele ali mehkega kozjega sira
- 2 žlici koruznega zdroba
- maslo za model
- sveži drobnjak

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 884 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 15 minut (+ 1 ura za hlajenje)
Za testo v loncu zavremo 100 ml vode, maslo in 1/4 žličke soli. Dodamo moko in z leseno kuhalnico mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo in se na dnu naredi bela obloga. Maso stresemo v skledo in z nastavkom za gnetenje vmešamo rumenjaka, enega za drugim.
Testo še enkrat na hitro pregnetemo, zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za 1 uro. Model za pečenje namastimo in potresemo s koruznim zdrobom.
Špargljem odlomimo spodnji oleseneli del. Por po dolgem razpolovimo in narežemo na 1 cm široke trakove. V ponvi segrejemo 2 žlici olja in narezani por pražimo na srednji vročini 2 minuti. Solimo in popramo ter stresemo na krožnik.
V ponvi segrejemo 2 žlici olja in brokoli pražimo 3 minute, ga začinimo s soljo in poprom in poberemo iz ponve. Segrejemo še preostalo olje in šparglje pražimo 1 minuto.
V skledi gladko razžvrkljamo smetano, jajca, limonovo lupino, kurkumo, sol in poper. Dodamo še dušeni por in parmezan. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Testo razvaljamo na velikost modela in ga s pomočjo valjarja preložimo v model ter poravnamo robove. Po testu porazdelimo brokoli in šparglje, prelijemo z jajčno kremo in postavimo v pečico za 30 minut.
Mocarelo ali kozji sir natrgamo na manjše kose, potresemo po quichu in postavimo v pečico še za 10 minut. Pečeni quiche pustimo stati 10 minut, šele nato narežemo na kose in okrasimo s celim drobnjakom.