Pomladni šodo z dišečo perlo
Sestavine
- 6 vejic dišeče perle
- 1/2 bio limone
- 200 ml belega vina
- 120 g sladkorja
- 250 g rabarbare
- 100 ml pomarančnega soka
- 1/2 žličke jedilnega škroba
- 200 g majhnih jagod
- 1 žlica limonovega soka
- 8 piškotov Amaretti Morbidi (Spar)
- 4 rumenjaki

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 350 kcal/osebo
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 35 minut
Vejice dišeče perle oplaknemo z vodo, osušimo s papirjem in jo pustimo 1 do 2 uri na sobni temperaturi, da oveni (šele takrat razvije svojo aromo).
Limono narežemo na tanke rezine. Zavremo vino, 60 g sladkorja in narezano limono ter lonec odstavimo s štedilnika. Dodamo ovelo dišečo perlo in pustimo stati 45 minut. Rabarbaro očistimo in debelejša stebla po dolgem razpolovimo. Stebla nato narežemo na 2 cm velike kose.
V loncu karameliziramo 50 g sladkorja, dolijemo pomarančni sok in kuhamo na majhni vročini, da se karamela raztopi. Dodamo narezano rabarbaro in jo med mešanjem kuhamo na srednji vročini 3 do 4 minute. Rabarbaro zgostimo z jedilnim škrobom, ki smo ga gladko zmešali z žličko mrzle vode, in jo ohladimo.
Jagode narežemo na četrtine, zmešamo z limonovim sokom in 10 g sladkorja ter pustimo stati 5 minut. Nato jih zamešamo v rabarbaro. Piškote grobo zdrobimo. V servirne kozarce naložimo rabarbaro in jagode ter potresemo s piškoti.
Za jajčno kremo v kovinski posodi zmešamo rumenjake in vinski sirup z dišečo perlo, posodo postavimo nad vodno kopel in z metlico stepamo do goste kreme. Nato vinsko jajčno kremo med mešanjem rahlo ohladimo, z njo prelijemo piškote in takoj serviramo.