Porova juha z dimljeno postrvjo
Sestavine
- 500 g krompirja
- 2 veliki kisli jabolki
- 400 g pora
- 2 žlici masla
- 2 lovorova lista
- 300 do 400 ml zelenjavne juhe
- 75 ml mleka
- 200 ml sladke smetane
- sol
- sveže mleti poper
- limonov sok
- 200 g dimljene postrvi (ribogojnica Zupan)
- 2 žlici narezanega drobnjaka

Postopek
1
Krompir in jabolka olupimo ter narežemo na majhne kocke. Por umijemo pod tekočo vodo in ga narežemo na 1/2 cm debele kolobarje.
2
V širokem loncu segrejemo maslo, dodamo por, krompir in jabolka ter pražimo nekaj minut. Zalijemo z juho (naj je bo toliko, da sega do vrha zelenjave), dodamo lovorova lista in zavremo. Kuhamo na majhni temperaturi toliko časa, da se krompir zmehča. Po 20 minutah kuhanja dolijemo še mleko.
3
Dimljeno postrv narežemo na kocke. Juho začinimo s soljo, poprom in brizgom limonovega soka ter dolijemo še sladko smetano. Ponovno zavremo. V krožnike naložimo polovico postrvi, prelijemo z juho in potresemo s preostalo postrvjo in drobnjakom.
Oceni