Porterhouse steak na žaru
Sestavine
- 2 porterhouse steaka a 700 g (Kodila)
- oljčno olje
- solni cvet
- poper
- 300 g mladega korenja
- 4 mlade kolerabe
- mladi krompir
- 80 g masla
- 120 ml zelenjavne juhe
- 1 žlica seseljanega peteršilja
- 1 žlica sesekljanega pehtrana

Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Red 2014, Marof
Krompir kuhamo v slani vodi 12 minut in ga odecdimo. Zmešamo ga z 2 žlicama olja in solnim cvetom. Korenje očistimo in pri tem pustimo malo zelenja. Kolerabo olupimo in narežemo na manjše krhlje.
V kozici segrejemo 40 g masla, dodamo korenje, pražimo 3 minute in dolijemo 50 ml juhe. Pokrito kuhamo na majhni temperaturi približno 7 minut. Pred serviranjem ga začinimo s soljo in poprom ter potresemo s pehtranom.
V drugi kozici segrejemo preostalo maslo, dodamo kolerabo, dolijemo preostalo juho in pokrito dušimoi 10 do 12 minut. Prav tako jo pred serviranjem dodatno začinimo in potresemo s peteršiljem.
Meso pred pečenjem potresemo s solnim cvetom in ga na hitro opečemo na močni temperaturi, v notranjosti mora meso ostati na stopnji medium. Zavijemo ga v alu folijo in pustimo počivati 10 minut.
Medtem na žaru spečemo tudi kuhani mladi krompir. Meso narežemo na rezine in ga serviramo z mlado zelenjavo, pečenim krompirjem in zeliščnim maslom Caffe de Paris.