Portobello gobe s pikantnim nadevom
Sestavine
- 6 portobello gob (ali velikih šampinjonov)
- 100 g špinače
- 50 g sušenih paradižnikov v olju
- 2 majhna stroka česna
- 100 g pecorino sira
- 2 vejici bazilike
- sol, poper
- 1 žlička sladke paprike
- kajenski poper
- 2 žlici naribanega parmezana
- 4 žlice olljčnega olja
- 1 žlica opraženih pinjol
![](https://www.solaokusov.si/wp-content/uploads/2015/03/vivi-logo-dark.png)
Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 425 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Gobam odstranimo bete. V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olja in gobe pražimo na vsaki strani 2 do 3 minute, jih rahlo solimo in poberemo iz ponve.
Oluplj4ni česen drobno sesekljamo. Špinačo očistimo in narežemo na trakove. Gobove bete drobno sesekljamo. Paradižnike narežemo na trakove. Sir narežemo na drobne kocke. Baziliko sesekljamo.
V ponvi segrejemo preostalo olje, česen in narezane bete malce popražimo, dodamo špinačo in dušimo pokrito na srednji vročini 2 do 3 minute, da špinača upade. Začinimo s soljo in sveže mletimo poprom ter jo rahlo ohladimo.
V skledi zmešamo špinačo, sušene paradižnike, baziliko, pecorino sir. Nadev porazdelimo v gobje klobuke, potresemo s parmezanom in postavimo v sredino pečice za 15 do 20 minut. Pred serviranjem jih potresemo s pinjolami. Odlična priloga je puhasti krompirjev pire.