Postrv sous vide
Sestavine
- 2 postrvi
- sol
- sladkor
- koruzna moka
- olje za pečenje

Uvod
- Kategorija: On zanjo
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 10 minut
- Priporočeno vino: Malvazija 2011, Iaquin
Postopek
1
Očiščeni postrvi je šestkrat zarezal na obeh straneh, natrl z mešanico soli in sladkorja ter postavil v hladilnik za 20 minut. V posodi za sous vide postopek je segrel vodo na 50 stopinj.
2
Nato ju je temeljito oplaknil pod mrzlo vodo, ju položil z nožem (za obtežitev) v zip vrečko, ki jo je potopil v vodo do zadrge, da je iz nje iztisnil zrak. Ribi je pustil v vodni kopeli na 50 stopinj 35 minut.
3
Postrvi je temeljito osušil s kuhinjskim papirjem in povaljal v koruzni moki. Olje je segrel na 200 stopinj in ju hrustljavo ocvrl. Zraven je ponudil rižoto z mavrahi.
Oceni