Postrv z zelišči iz pečice
Sestavine
- 500 g mladega krompirja
- 3 do 4 žlice oljčnega olja
- sol poper
- 1 bio limona
- 2 očiščeni postrvi (a 300 g)
- 6 vejic peteršilja
- 6 vejic citronske melise
- 2 žlici zeliščnega masla

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 584 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
- Priporočeno vino: Belo classic 2018, Andreja in Janko Kobal
Krompir dobro umijemo in narežemo na tanke rezine. V veliki ponvi segrejemo olje in narezani krompir pečemo na srednji vročini približno 10 minut, da rahlo porjavi. Solimo in popramo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Limono narežemo na tanke rezine. Postrvi obrišemo s papirjem in v notranjosti rahlo posolimo. Vsako napolnimo z dvema rezinama limone.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj porazdelimo pečeni krompir in preostale limonine rezine.
Majhno ponev segrejemo, vanjo stresemo zelišča, takoj dolijemo 3 žlice vode in vse skupaj segrevamo 30 sekund oz. da zelišča rahlo upadejo. Z njimi ovijemo postrvi, ju položimo na krompir, solimo in popramo ter potresemo s kosmi zeliščnega masla.
Pekač postavimo na drugo rešetko od spodaj v ogreto pečico in pečemo 15 minut. Nato ga prestavimo na rešetko v sredini in pečemo še 10 minut. Pečeni postrvi in krompir postrežemo kar na pekaču.