Sestavine

  • 600 g majhnega čvrstega krompirja
  • 50 g ghee masla
  • solni cvet
  • narezani drobnjak

Uvod

S krompirjem je kot z gobami. Imeti moraš srečo, da najdeš pravega! Zato. ko ga najdeš, ga izkoristi čim boljše! Če je prave sorte za pečenje, ga ne uniči v maščobi, da bo skorja preveč zapečena in sredica povsem izsušena. Zato ga najprej skuhaj, nato potlači in nazadnje še opeci. Za slednje uporabi le gi (ghee), prečiščeno maslo, ki bo ustvarilo hitro, tanko, rumeno in hrustljavo skorj(ic)o, sredino pa zato pustilo mehko, sočno in prvinsko-krompirjasto. Za povrh pa nikar ne skoparite s solnim cvetom.

Takšen in tako pečen krompir ima rad vse, kar je prav tako pečeno. Na primer, cvetačo, gratinirano s sirovo omako....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 255 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Krompir kuhamo v lupini v slani vodi 15 do 17 minut. Še vročega olupimo in na deski potlačimo z dlanjo.

2

V ponvi segrejemo ghee maslo, vanjo naložimo krompir in na srednji temperaturi pečemo na vsaki strani 4 minute. Pečeni krompir naložimo na krožnik in potresemo s solnim cvetom in drobnjakom.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)